Tips för att hålla naglarna så fina som möjligt trots stallvistelse

Fick en fråga från en läsare som tyckte att jag alltid hade så fina naglar, om jag hade några tips att ge för att hålla dem fina trots stallvistelse. Så här kommer ett par enkla tips.  

• Återfukta dina händer.
I stallet kommer händerna och naglarna mer än ofta i kontakt med vatten, man fyller vattenhinkar, tvättar bett och liknande.  Vatten torkar ut både händerna och naglarna, vilket gör att dem lättare skivar sig och går av. 
Så var noga med att smörja in dem ofta och använd en riktigt bra och fet kräm. 
•  Klipp aldrig dina naglar. 
Fila dem istället och när du filat dem. Polera dem i framkant så du täpper igen porerna och nageln blir starkare och spricker inte lika lätt.
 
• Använd nagelborste. 
När man kommer hem efter ett stallbesök har det ju ofta samlat sig ett lager med skit under naglarna som inte går bort bara genom att tvätta händerna. Då vill man ju gärna peta bort skiten, men det är det absolut värsta du kan göra. Om man petar med ett hårt föremål under nagelplattan puttar man även ner ditt hyponychium. En hud som sitter mellan nagelplattan och nagelbädden. Detta gör att den fria randen (det vita på nageln) blir längre vilket får dina fingrar att se kortare och bredare ut. Dessutom riskerar du att få inflammationer om smutsen tränger sig ner mellan plattan och bädden.  Använd en nagelborste istället! 
• Underlack- nagellack- överlack.
För att få nagellacket att hålla längre, använd dig först av ett lager underlack innan du målar på två lager nagellack och avslutar med ett lager överlack. 
Det är bra att ha naglarna lackade eftersom lacket skyddar och stärker nageln. Minimalt, men alltid något. 
• Olja.
Olja in nageln är jättebra, precis som nagelbanden. Myrraolja ökar även tillväxten.

Kommentarer
Postat av: Anonym

kan du inte skriva ett inlägg om vad för underlack och överlack man ska använda? :)

2011-01-27 @ 10:04:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0