Elviraochklara -

Go with the flow!

Känner lite bloggsug just nu så jag kör!
Tänkte svara på en kommentar.

Anonym om Ge mig 7e Juni NUUU!:
har inte ni studentfester, spex foto och pubrunda och sånt? :)

Givetvis har vi massa sånt där, kommer bli ett par rediga partyveckor runt studenten! Först här hemma i sverige och sedan åker hela klassen utomland tillsammans :)





Ge mig 7e Juni NUUU!

Sitter och kollar studentklänningar och längtar tills 7e Juni 2012.
Då släpps vi äntligen!


Saknad!

Saknar min fina ponny massor!
Men han har det super och nya ryttaren rider honom kanonbra!




Thomsy♥


Grymmast!

Åh vilken fin häst jag har!

Placerad som 10:a av 54 starter i MsvB+5, Globenkval II klassen idag! 
Så jäkla grym är hon och bara 7 år, tänk om 7 år till ;)




Hej, hej, himlans massa hej!

Haha jag erkänner! Vi har sveriges ryckigaste blogg, uppdateringen har riktiga toppar och dalar!
Men det är verkligen mycket nu, så tiden räcker helt enkelt inte till. Dock har varken jag eller Klara riktigt velat ta bort bloggen ännu. Men vi får väl se, kan mycket väl bli så!

Aja, jag vet inte riktigt vad jag vill få sagt med de här inlägget.... Känner helt enkelt inte någon inspiration  när det gäller bloggen.

Livet rullar på ialla fall!



Just nu jobbar vi med korrigeringar av asniktet i skolan. Bland annat åldranden, här har jag gjort Diana ett par år äldre!



The more I try the less is working



Hår!

Kolla de här lilla tönt-håret jag hade i Mars 2011....

Om ni ens ser de?

Augusti 2011.
Lite skillnad ändå?









Träning på ingång!

Markarbetsträning imorgon på två stycken!
Välbehövlig,det var inte igår om man säger så.




Fyyyy fan vad vacker hon är min fina tjej!


Läääängtar!

Tänk att det bara är några månader kvar tills jag tar studenten!!! Jag längar så jag kan dö nästan, inte bara till att äntligen släppas fri efter 12 år i skolan utan till allt de roliga som studenten innebär.
Balen, när vi släpps, allt festande och studentresan som alla vi tjejer i klassen ska på. Vi vet inte exakt vart,men det blir någon varm partystad. Ayia napa, Alanya eller likanden.
Sen längtar jag efter alla fina kläder man får ha på sig, sminket, håret och naglarna, allt ska vara tipp topp!
Om bara några veckor ska vi få designa våra studentmössor, dock har jag nästan redan bestämt hur min ska se ut. Det ska stå Elvira såklart och Stylist, sedan kommer det vara en rosa kokard för det är de alltid på stylisters mössor och så ska jag ha en silverkant!
I november kommer vår klass få besök utav en sömmerska, som bland annat ska hjälpa oss att hitta vilka färger, urringningar osv som passar oss bäst på vår balklänning och vi ska även på studiebesök hos lindex och få reda på vilka BHar vi ska ha till alla olika klänningar. Underkläder är lätt att glömma bort men de är ju faktiskt A och O.
Föresten, vet ni? På studentbalen ska man ju alltid göra någon speciell entré och de flesta brukar komma i limousin och fina bilar. Men de ska inte jag göra, jag har en annan idé som kommer bli sjukt bra men den tänker jag inte avslöja ;)


Älskar den här bilden! Tog den på en av studenterna förra året. Grymt snygg tatuering!

Tänk 12 år...de är mer än hälften av den tiden jag levt.
Tänk sedan när studenten-cirkusen är över och man inte ska tillbaks till skolan längre utan istället ska ta tag i de riktiga livet. Läskigt! Alla viktiga beslut och en massa svåra val.
Börja jobba? Läsa vidare? Resa?
Det kommer nog kännas ganska jobbigt när man väl står där, men samtidigt så himla spännande, de finns ju så himla mycket vägval och även om jag är ganska säker på vad jag vill just nu så lär jag säkert hinna gå vilse minst tusen gånger!


Knasbollen!



Skillnad!

Kollade på bilder från förra året. Gud vad lätt det är att bli hemmablind, jag har inte alls tänkt på hur mycket Toxica faktiskt har ljusnat. 
2010
2011

En åker, en ny kommer!

I onsdags körde vi Thomsan ner till Varberg och det gick jättebra. Det känns verkligen som detta hemmet är hel rätt för honom! Hoppas nu han sköter sig och att dem passar ihop så att han får stanna.

Innan Thomsan åkte så han jag tänka, att nu kommer de bli väldigt lugnt när jag bara har Toxan+ Zeke 3 dagar i veckan. Vad bra, då kommer jag få tid till skolan ordentligt. Men så blev det inte utan från och med igår så rider jag även en annan ponny eftersom hennes ägare är sjuk. Ska göra de ett par veckor och det är såklart bara roligt!

Underbara fredag!

Dagar som den här måste man bara älska hösten! Underbart väder, lite små kyligt men en strålande sol som värmer.
Jag är ju egentligen ledig på fredagar, men idag kallade dem in oss för en portfolie lektion. Jag går ju som ni säkert redan vet stylistlinjen, så nu när vi går sista året är de dags att börja sammanställa portfolien, med massa bilder på allt man gjort under åren. Ska bli riktigt kul faktiskt, att få göra en riktigt bra, tänk sen när den är klar vad kul att ha en samling med allt de bästa lixom. Dessutom håller det på att fixas en riktig fotostudio som blir klar om två veckor, där vi ska kunna ta riktigt proffsiga bilder.  
Mellan 08.30 och 10.00 hade vi den här lektionen, efter de har jag, Amanda och Sarah suttit och fikat och göttat oss.
Nu blir det snart stallet och mysa hela förmiddagen, städa, putsa och fixa. Sånt jag älskar! Sedan ska två fina ponnyer ridas ut och Zeke grejas med.
OCH, de är helg! 
Ibland är livet bra!
Från lektionen imorse. Inte alla skolor som har en egen biograf!

Prinsen

Idag ska Mambo väterinärbesiktigas.
Ska bli riktigt spännande, om han går igenom kommer han att komma till världens bästa Felicia & hennes familj!
Ni får hålla alla tummarna idag.
Kommer antagligen ett inlägg om mig och honom när jag orkar skriva! ;)

Wordfeud

Alla måste lägga till och spela mot mig på wordfeud, heter klaraskatt! /Klara

Dressyr tävlingen

Fick lite frågor ang. dressyr-tävlingen med Areno, kul kul!
Som det flesta kanske vet startade jag ju fälttävlan för ett tag sen och vi låg väldigt bra till efter dressyren typ 4a eller något så jag har alltid tänkt att jag ska tävla dressyr något mer men det har aldrig blivit av, men nu så blev jag så sugen igen för han går så humla bra nu!
Så den 24 September i Grästorp smäller det haha, det får gå som det gå. Gör det bara som en rolig grej!

Helgen kommer bli grym!

Kommer ha fullt upp i helgen eftersom min bästavän fyller 18 år på Lördag och vi ska såklart UT!
På Fredag är det Håkan Hellström på Liseberg och såklart ska man det också.
Imorgon rider Elin Sockan och jag skrittar Areno.
På Fredag blir det hoppträning med Sockan och Areno ska nog ridas ut.
Sen blir det party all night long! Dock blir nog Söndag ganska lugnt hihi!

Träning

Tror inte jag har berättat, men varje vecka på Onsdagar har vi träningar med skolan som vi får komma på varje vecka eller varannan eller när vi vill helt enkelt!
Man får den hjälp man behöver osv, helt gratis.
Så idag tog jag med Areno och vi hoppade lite grann, blev en bana på 110 cm (eftersom vi tävlar på den högden) och det gick klockrent! Man märker verkligen att Areno är lycklig ♥
Näst på tävlings schema står faktiskt dressyr den 24 sep!
Sen helgen efter det blir det hoppning och helgen därpå hoppning.
See yaah

Nej till stil!

http://www.123minsida.se/nejtillstil

Orkan här idag!

Den här dagen har sett ut som dem allra flesta, skolan, stallet, plugg, ungefär så!
Hästarna gick iallafall bra, dom är väldigt pigga bara vilket inte är så konstigt med tanke på att dem vilade 5 dagar förra veckan i och med att jag opererades.  Men nu känns armen helt bra så jag kör på som vanligt och struntar i att jag har ytterligare 2 veckor som jag egentligen ska vara i stillhet. Jag ska ju tävla om 1,5 vecka så jag måste helt enkelt haha. Någon läsare som ska på samma tävling kanske, i Ljungby 23-25 sept?
Jag är riktigt tävlingssugen! 
Imorgon blir en ganska sorglig, då åker min lilla pärla i 2 veckor till att börja med, men förhoppningsvis stannar han ännu längre än så bara allt funkar. Vi får hålla tummarna för det för jag tror att Thomsan och nya ryttaren kan bli ett riktigt vasst team! 
you mean the world to me

Regn

Hur kul är det att ha två hästar att rida i detta vädret då?
Ibland önskar man att man hade ett ridhus iaf...
Men men, jag har ju valt att ha hästar och då får jag väl tåla att det regnar typ?! varje dag?
Areno vilade igår så det var bara att rida Sockan i ös-regn.
Idag ska båda ridas, Areno min fina dressyrponny ska nog få en galopptur och bara busa runt och Sockan vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska göra med, han har varit lite bråkig ute så har mest ridit i paddoken men igår var han jätta fin ute så kanske blir en tur ut idag igen, det dör han inte av!
Ska försöka börja mobil-blogga faktiskt! Vi får se hur det går med det ;)
Gammal bild på min finaste

Otroligt effektiv dag!

Tidigt imorse bestämde jag mig för att idag ska bli en effektiv dag. Ganska onödigt att slösa en massa tid på onödiga saker och gå en hel dag utan att få saker ordentligt gjort, eller hur?
Även om jag var riktigt trött imorse, vaknade lite små sur och hade ingen lust alls egentligen att gå till skolan så tog jag tag i mig själv och bestämde mig för att vända de dåliga humöret, le mot mig själv i spegeln och bara köra på och ta vara på dagen helt enkelt. Vilket jag lyckades med! Har fått grymt mycket gjort, viktiga saker!
Lyssnat, vart fokuserad och verkligen jobbat på lektionerna i skolan. Tog till och med ikapp lite från förra veckan då jag var hemma pga operationen. Pluggade även lite på en mindre rast mellan två lektioner!
Här hemma har jag också fått gjort behövliga saker, pluggat och inte slösat tid på oviktiga saker som datorn tex.
Från de ena, till de andra.
Red i mina nya stövlar förut och jag älskar dom faktiskt. Dem är inte lika snygga som parlanti, men sjuuuukt sköna och man får grymt bra stöd. 

Elvira +Thomsy 4ever

En sak som jag glömt att berätta!
Nu till veckan åker Thomsy till sin förhoppningsvis, nya ryttare. Varför jag skrev förhoppningsvis är för att hon ska ha honom på 2 veckors prov först. 
Han är inte såld, utan jag kommer bara låna ut honom, så Elvira+Thomsy forever är 100 % sant. Känns obeskrivligt bra! Ännu bättre är de dessutom att ryttaren som ska ha honom är hur duktig som helst och dem bor superfint, så jag blev riktigt glad att dem hade plats, tid och ville ha honom när vi ringde och frågade. Jag hoppas innerligt att han blir kvar där! 

Grattis till mina fina

Vann hoppningen och kom 2a totalt i Lerums mästerskapen!
Mambo & Felicia

Nöjd, men ändå missnöjd...

Var på sv.ridsport idag för att prova ut parlanti stövlarna, eftersom dem bara har modellen MED snörning hemma och jag vill hellre ha dem UTAN skulle jag bara prova ut storleken och beställa hem ett par utan.  
Men eftersom jag har universums mest oproportionerliga, fulaste ben som jag hatar mest i hela världen så passa dom inte mig! Mina vrister var alldeles för höga!!!! Kom inte i min vanliga storlek(38/39), var tvungen att ta 40 för att ens få i foten ordentligt, men då var dem ju 7 mil för långa... Dem skulle dessutom bli ännu trängre i vristen utan snörning eftersom de inte blir något resår då så de va bara att lägga parlanti planerna på hyllan.
Så jag köpte ett par Mountain Horse supream high rider istället.... med snörning :(
Nepp, nu får de bli ändring här, banting får det bli. Ni vet väl att fötterna krymper en aning om man går ner i vikt? Så nu kör vi, seriöst den här gången. Skriver ut de här också så att ni kan skälla på mig om jag missköter mig!
Fick med mig lite annat behövligt också, så som grimmor till hagen, arnika, kylgel, silikonsnoddar, nummerlapp, ja det var nog allt. 

Häärligt!

Mitt hår växer och växer!
Funderar på att färga de mörkbrunt, eller gör jag något dumt då?

It's friday,friday!

Ledig idag som sagt. 
Har spenderat morgonen framför dator och avverkat ett par avsnitt av MP och även kollat första avsnittet av kanal 5s "Sol, fest och oroliga föräldrar"...
Sedan gick jag och fick mitt snitt fixt lite, tror det är ännu längre nu än sist, men jag vet inte. Kanske inbillar jag mig bara. 
Ni ser nog vart snittet börjar under tejpen till höger va? Sedan sträcker de sig hela vägen ner till tejpen till vänster.
De gamla...
Vad tror ni, är de inte lite längre den här gången?
Hahaha vilka stora funderingar jag har...
Nu ska jag hur som helst ta mig en dusch, måla min naglar både fingrar och tår, fixa mina bryn osv.

Fina ponnyer!

EM MEDALJÖRERNA 2011



 

GULD - Beth Vernon & Falaza 

 

 

 

SILVER - Bertram Allen & Acapella Z



 

BRONS - Jessica Mendoza & Tixylix




sugen på att se mer bilder på snygga ponnyer från EM?


http://www.poney-as.com/2011/08/championnats-europe-poneys-jaszkowo-pologne-juillet-2011-cso/

 


Svar på bettfråga!

B  (bella_julle@hotmail.com) om Provade nytt bett på Toxan idag!:
Vilket bett var det? :)

   
linda om Provade nytt bett på Toxan idag!:
undrar också vad det var för bett o även va för bett du hade innan? :)
Innan hade jag ett vanligt tredelat, vilket jag alltid haft sedan hon för första gången fick ett bett i munnen ;)
Bettet jag provade var de jag har på Thomsy, ett helt vanligt tvådelat men med pluppar på. Inget skarpt alls, men plupparna gör att hästen inte kan bita sig fast i det. 

Det var bättre förr, eller?


Världens underbaraste ponny

För bra för att vara sann, min Areno ♥

Denna filmen har ni inte sett!


Like a star


3:e dagen hemma från skolan, inte bra!

HATAR att inte vara i skolan känns som jag missar sjukt mycket, inte bra, inte bra!
Dessutom är det sjukt tråkigt att ligga hemma men min arm gör riktigt ont. Trodde inte den skulle göra de...
Imorgon är det i alla fall fredag och jag är ledig och ska åka till Göteborg på eftermiddagen tror jag och sedan vidare mot sv ridsport. Ridstövlar står på inköpslistan. Om jag nu orkar hålla mig vaken haha. Mina tabletter gör mig jättetrött och sömnig. Har sovit två dygn i sträck nu. 
Just de, allra först imorgon ska jag ytterligare en tur till sjukhuset och lägga om förbandet, det blöder väldigt mycket nu när det är hål i skelett nämligen.
Tänk att den här har suttit fast skruvad inuti min arm! 

Vila i frid ♥


Härligt skritt pass

Fick till ett sånt härligt skritt pass i förmiddags på Sockan.
Hade inga planer för dagens ridpass mer än att han skulle vara avslappnad i alla gångarter, men vi kom inte riktigt så långt utan nöjde oss med att göra ett grymt arbete i skritt i ca 40 minuter. Känns väldigt bra inför imorgon då jag ska hoppträna med Sockan!
Ska försöka få med mig kameran så ni får se hur fin han har blivit.

Tävlingar framöver

25 September - Tävling med Sockan i Trollhättan 100cm/105cm
1 Oktober - Tävling med Areno i Trollhättan 105cm/110cm
8 Oktober - Tävling med Areno i Alingsås 100cm/110cm
9 Oktober - Tävling med Areno i Alingsås 110cm

Tävlingar september-oktober

23-25 September Ljungby
Reg Msv B, Nat Msv B, Nat Msv B+5

8-9 Oktober Alingsås
Reg Msv B,  Nat Msv B
16 Oktober Kungsbacka
Nat Msv B eller debut Msv A- Hoppas
 
Alla är såklart med Toxan!

Två bilder från i helgen

Dessa två fantastisk fina bilder har Matilda Sjöberg tagit!
Snygg ponny ♥

Film från fjärås


Provade nytt bett på Toxan idag!

Funkade väldigt bra. Hon bar sig mycket bättre, var mer "uppe och färdig". Inte i så "fin" form som hon ibland lägger sig i på de vanliga bettet och då var de tusen gånger lättare att få henne att sätta under sina långa bakben.
Ett litet klipp på ett språng. Var tvungen att ta bort ljudet eftersom min otroligt engagerade coach/mamma hade stulit allt fokus annars haha!

Areno i fjärås

Tävlade igår och kom 2:a i en LA!

Så obeskrivligt grym!

Världens bästa utan tvekan! 
( Ni har sett filmen förut, men har bytt ut sista låten nu så ni slipper höra samma två gånger!)



Thomsy-Thomsy-Thomsy




Bloggtips+Tävlat!

Måste länka ägaren till denna supersnygga(och duktiga) ponnys blogg och även återigen gratulera till två super snygga rundor med placerigar idag!
Som ni ser blev Toxan och Lillen lite smått kära i varandra, snyggt par måste jag säga!
http://cavaliers.blogg.se/ - BESÖK! Superbra blogg, utav två grymma tjejer!
Resultatet idag var väl ingen höjdare, men inget att hänga upp sig på heller. Ni som kollat in equipe ser att det står ute i resultatet men de är fel!!
Jag utgick efter hinder nummer 6 och innan de hade vi två nerslag med oss. Hon hoppade väldigt flackt idag och jag red väl inte jättebra heller. Hon blir så himla kaxig och på ibland. Ska prova att hoppa på Thomsys tvådelade pluppbett någon dag och se om hon "väntar" bättre på det, kanske imorgon, det är ju faktiskt min sista chans innan jag opereras på Tisdag och kommer ha ett litet uppehåll. Vet inte hur länge jag måste hålla mig borta från stallet och ridningen. Men ett par dagar iaf pga infektionsrisken. 

Ingen motivation

Jag har verkligen ingen motivation till att blogga, saknar det faktiskt inte alls.
Har inte längre tid att sitta vid datorn... tyvärr!
Vet inte om jag kommer "tillbaka" men det ser vi väl ;)

Måste bara slänga in ett inlägg!

Det är helt sjukt vad snabbt tiden går... DET ÄR REDAN 1 SEPTEMBER!

Känns som hösten kommer gå i raketfart. Snart, om 87 dagar fyller jag 18! Därför ska jag skriva in mig på körskolan någon gång de närmsta veckorna, för jag ska ha mitt körkort nu direkt jag fyllt. Fattar inte folk som fyllt men inte ens börjat fundera på körkort? Jag vill ha mitt direkt! Tänk vilken frihet det är. 
Sen hade jag dessutom möte med vår studierektor igår och fick utökat mitt studieprogram. Det betyder att man läser lite mer kurser än vad alla andra gör och vad man "ska" göra. Dessutom gäller det att jag sätter MVG i helst alla kurser, så ja. Hösten lär bli pluggig för min del.  
Hästig också såklart. Hästarna kommer alltid först! Har lite planer....

RSS 2.0